‘’Opeens is heel je leven veranderd. Momenten die eerst heel normaal waren, maak je nu voor de ‘eerste keer’ mee. Je gaat voor de eerste keer autorijden met een baby achterin. Ik denk dat ik maar 50 km heb gereden op de Ring, normaal rijd ik daar 70 km. Ik durfde niet harder te rijden en ik reed extra voorzichtig in de bochten. Vanaf het moment dat je papa bent is alles een ‘eerste keer’. Je komt voor de eerste keer thuis, voor de eerste keer samen op de bank.

 

Laatst kwam mijn kleine broertje Aaron bij ons thuis op bezoek. Ik keek opeens met hele andere ogen naar hem. Ik zie hem nu als een oom, de oom van ons kleintje. In een keer is het beeld wat ik eerst had van mijn broertje helemaal veranderd. Voorheen hadden we ook een goede band, maar was ik wel zijn grote broer en hij mijn kleine broertje. Mijn kleine broertje waar ik samen mee stap ging en bier drink. Maar nu kwam hij binnen en vroeg hij om een bakje koffie en een beschuitje. Op dat moment bedacht ik ineens dat ik nog nooit eerder met Aaron een bakje koffie heb gedronken. Nu komt hij langs om z’n neefje te zien en dat is ook een ‘eerste keer’. Ik zag hem voor de eerste keer als oom.

 

Morgen wordt de allereerste dag dat we geen kraamhulp meer hebben. En dan is onze zoon ook nog eens het eerste kindje van 2020 in Tilburg!’’