‘’Ik ben erg tevreden met mijn leven, maar dat is niet altijd zo geweest. Dit komt omdat ik nu veel minder stress ervaar. Een belangrijke factor hierin was mijn eigen bedrijf: ‘Etenstijd’. Ik was er helemaal klaar mee, dus ik heb er afstand van genomen.

 

Wat ik wel lastig vond en me later pas echt realiseerde, is dat ik een bepaald aanzien gewend was. Er zat wekelijks 5 duizend man bij ons te eten. Het bedrijf liep goed, en dat hoorde ik ook van andere mensen. Je krijgt dan toch een bepaalde mate van aanzien, een soort ego. Ik was me er nooit zo bewust van dat ik dat wel prettig vond.

 

Alles hangt samen met het maken van keuzes in je leven. Of iemand de keuze maakt om veel geld te verdienen of het graag druk heeft. Ik zit zo niet in elkaar; ik vind het heerlijk om veel vrije tijd te hebben. De vrijheid om mijn eigen tijd in te delen. Maar wat is vrijheid? Vrijheid wil niet per definitie zeggen dat je veel of weinig hoeft te werken. Vrijheid betekent voor mij dat je op veel momenten je tijd zelf in kan delen. Of dat nu tijd is om te werken of tijd om door te brengen samen met vrienden en familie.

 

Vroeger vond ik het lastig om dat in balans te houden. Ik vond dat ik 100 uur per week moest werken, maar waarom? Het bedrijf liep goed en ik werkte hard maar toch was ik niet volledig gelukkig. Dit heeft me wel aan het denken gezet. Ik liep constant met stress rond en dat wilde ik niet meer.

Ik was niet ongelukkig, begrijp me alsjeblieft niet verkeerd. Ik dacht alleen dat ik nog gelukkiger kon worden als ik deze stap zou zetten. De eerste paar dingen die ik na ‘Etenstijd’ deed waren niet succesvol. Dan ga je wel aan jezelf twijfelen. Ik ben iemand die nieuwe uitdagingen nodig heeft. Ik heb nu een eigen bedrijf wat slippers maakt. Ik vind slippers helemaal geweldig! Ik geloof dat door het dragen van slippers stress af kan nemen, want het geeft een soort vrijheidsgevoel. De achterliggende gedachte is dat ik mensen wil motiveren om vrij in het leven te staan. En zo ben ik begonnen met ‘Naked Toes’.

 

Ik geloof heel erg dat je dingen zelf creëert. Op momenten dat er iets naars gebeurt en het ligt binnen je macht, dan moet je ervoor zorgen dat je dit kunt beïnvloeden. Toen ‘Etenstijd’ was afgebrand hadden wij terneergeslagen kunnen toekijken en kunnen denken ‘shit, we hebben een probleem’. Of je kunt kijken naar hoe we hier het beste uit kunnen komen. Deze mindset heeft altijd wel in mij gezeten alleen is dit versterkt door de laatste 6 jaar, waarin ik mezelf verder heb mogen ontplooien.

Het belangrijkste is dat je kiest voor iets wat je leuk vindt en niet om alleen geld mee te verdienen. Voor de een is dit gemakkelijker dan voor de ander, dat geloof ik best. Maar ik geloof ook dat wij in een land leven waar op het moment dat jij gezond bent en niet te veel schade in het verleden hebt opgelopen, je gewoon datgeen kunt bereiken wat je wilt bereiken. Ik weet niet of het links- of rechtsom is, maar als je ervoor gaat dan kun je het wel bereiken!

 

Maar ja, wat is succes hè? Voor mij is vrijheid veel te belangrijk! ’’