‘’Ik heb een antiquariaat in de Poststraat 8. Elke dag krijg ik orders binnen die ik moet versturen met de post. Ik heb dus een winkel en handel niet in tweedehands boeken maar in vijfde- of zelfs tiende handsboeken.

 

Ik zeg altijd dat ik ben geboren als lezer, maar niet als handelaar. Toen ik klaar was met school ben ik onmiddellijk begonnen in het handelen in boeken. Maar ik heb ook nog 2 jaar 12 uur per week aardrijkskundeles gegeven op een kweekschool in Oirschot. In die tijd kreeg ik daar een vorstelijke beloning voor: 800 gulden per maand.

 

Er is een speciale website met een database waar mensen boeken op kunnen zoeken. Daar staat dan precies op waar het boek te koop is. Soms is er maar één exemplaar van een bepaald boek tussen de 5 miljoen aangeboden boeken. Maar soms staan er ook wel 20 exemplaren van hetzelfde boek tussen. In de beschrijving moet je alles goed vermelden zoals; een harde kaft, leer gescheurd aan de rug, ligt half los uit de band, er ontbreken 6 pagina’s, enz. Een antiek boek moet je bijna bladzijde voor bladzijde controleren. "