“Als ik iets leuk vind, dan doe ik dat. Mijn partners vonden dat vaak ingewikkeld. Ik ben voor een ander niet altijd makkelijk te volgen. In ondernemen laat ik me niet makkelijk leiden door angst. Ik weet niet zo goed hoe dat komt. In relaties is dat anders, dan ben ik net als anderen weleens onzeker.

 

Toen ik 6 jaar was heb ik een zwaar auto ongeluk meegemaakt met mijn ouders en zusje. We zijn met de auto onder een trein gekomen. We staken over bij een onbewaakte spoorwegovergang. De zon stond laag waardoor mijn vader de lampen niet goed kon zien. Toen hij over het spoor reed zag hij van links een trein op ons af komen. Van schrik trapte hij op de rem. Gelukkig hebben we het allemaal overleefd, maar mijn moeder heeft de meeste klappen opgevangen. Ik had alleen wat blauwe plekken en schrammen.

Vanaf dat moment is er een zaadje in mijn hoofd geplant dat het leven zo beperkt is. Ik pluk elke dag alsof het mijn laatste is. Ik heb ook weleens een kutdag, week of maand! Maar ik ga wel heel bewust om met het feit dat ik misschien geen 80 word. Veel mensen nemen het leven te veel voor lief. Ze wachten soms te lang met doen wat ze echt gelukkig maakt. Dat doe ik dus niet, ik wacht niet af.

 

Als je een relatie hebt moet je natuurlijk wel rekening houden met je partner. Het is dan ook fijn als je over veel dingen hetzelfde denkt. Ik heb ook relaties gehad waar dat niet zo was. Je leert van elke relatie positieve en negatieve dingen. Ik heb vriendinnen die er niet meer in geloven. Ze blijven liever alleen. Als ik dat hoor dan denk ik echt “hoezo dan?”. In elke relatie heb je toch ook een mooie tijd gehad.

Ik ben echt een sucker in de liefde, ik kan niet zonder liefde. Elke keer zou ik opnieuw vallen voor de liefde. Kriebels in je buik, leuke dingen doen en niet kunnen slapen. Het gevoel van verlangen naar elkaar. Ik geniet intens van de kleine dingen.

 

Laatst ging ik naar de badkamer nadat mijn liefje langs was geweest. Dan zie ik dat ze onze tandenborstels met de haren in elkaar heeft gezet. Dat vind ik zo geweldig. “Ja, ik ben een sucker voor de liefde!”