“Ik heb niet snel last van stress. Mijn lichaam ervaart zeker wel stress, maar tussen mijn oren heb ik er geen last van. Ik ben een persoon die graag in oplossingen denkt en er van overtuigd is dat overal een oplossing voor bestaat.

 

Het spreekwoord ‘wijsheid komt met de jaren’ is een cliché maar waar! Toen ik net zo oud was als jij, vond ik het heel belangrijk wat voor titel ik had. Ik was een manager van 15 man personeel. Ik vond dat super waanzinnig en stoer. Trots was ik, misschien té trots. Ik vond het belangrijk welke auto ik onder mijn kont had en in wat voor huis ik woonde. Op elk feestje kwam dat wel ter sprake. Achteraf merk ik dat het met leeftijd te maken heeft. Nu ik ouder word waardeer ik hele andere dingen. De manier waarop ik er nu naar kijk is anders. De dingen die ik nu doe zijn natuurlijker en puurder.

 

Ik vind mijn werk super leuk en geniet er van. Ik ben geen manager meer, maar ik organiseer nu evenementen. Jongeren zijn vaak verbaasd wanneer ze dit horen; in hun ogen ben ik in functie ‘gezakt’. Waarom zou je zo’n titel opgeven waar je zo hard voor hebt gewerkt? Dit is zo herkenbaar.

Ik geniet nog steeds van succes maar het is nu anders. Het draait niet om mijn doelen en wat ík bereik. Ik geniet van succes samen met anderen, wanneer je samen met een team iets bereikt.. Ik zie en ervaar nu alles helderder. Dat vind ik het mooie aan ouder worden.

 

‘Een gewaarschuwd mens telt voor twee’, maar daar was ik vroeger te eigenwijs voor om dat aan te nemen van een ‘oudere’ man. Misschien ben jij dat niet… ”